Resirkulering Norge

Miljøvern er en stor del av KYOCERA Document Solutions' arbeid i hverdagen. Forskning gjennom de siste tiårene har vært fokusert ikke bare på å utvikle de mest avanserte dokumentløsningene, men også på at det skal gjøres i harmoni med miljøet.

KYOCERA utviklet teknologien ECOSYS – med toner som eneste forbruksartikkel. Dette gir en betydelig reduksjon av avfall og kostnad av forbruksvarer. Praktisk talt alle KYOCERA Document Solutions nye produkter er utviklet med komponenter med lang levetid. Brukere av KYOCERA Document Solutions- produkter beskytter miljøet samtidig som de høster fordelene av utstyr med lavest kostnad pr. side og de laveste totale driftskostnadene.

Fra venstre til høyre
KYOCERA 4,0 kg - HP 20,2 kg - Lexmark 32,0 kg - Ricoh 38,4 kg

Bildet viser forbruksmaterialet etter 300.000 utskrifter under en test som gikk over 6 måneder. Sammenlign størrelsen på avfallet - miljøet må ikke ignoreres. Testen ble utført av Druckerchannel.de og du kan lese konklusjonen ved å klikke på lenken til høyre.

KYOCERA Document Solutions' miljøpolitikk går langt dypere enn selve dokumentstyringssystemene. KYOCERA Document Solutions Europa støtter miljøvernprosjekter og sponsortiltak for samfunn over hele Europa, Midtøsten og Sør-Afrika. Selskapet bidrar til KYOCERA’s mål med å bli markedsleder i miljøvernindustrien.

Retur av kasserte produkter.

En forskrift fra 1998 fra Miljøverndepartementet om 'Forskrift om kasserte elektriske og elektroniske produkter' forplikter produsenter å sørge for et retursystem av gammelt og kassert utstyr på en miljøvennlig måte. KYOCERA Document Solutions Norge har løst dette produsentansvaret gjennom en avtale med Elretur AS i Norge. Avtalen gir kunden muligheten til kostnadsfritt å levere inn kasserte produkter via Elektronikkretur sine leveringsrutiner. Bedrifter som har flere enheter å levere inn, kan avtale kostnadsfri henting etter retningslinjer som dere finner på link til Elretur AS. Alle produkter er deklarert i samsvar med IT produsentenes ECO deklarasjon som kan lastes ned via linken for det respektive produkt. ISO 14001 sertifikatet kan lastes ned via link til høyre.

Relaterte linker

Scroll to top